Egyéb kategória

Egyedi gyűrű: jegygyűrű kétszínben

Ma már mindenki egyedi gyűrűt szeretne magának, ami hatványozottan igaz az eljegyzési gyűrűkre is. Egyedi gyűrűként a jegygyűrűk kétszínű típusai kiváló megoldást nyújtanak azon párok számára, akik stílusos, elegáns mégis tömegből kirívó gyűrűre vágynak. Éppen ezért akik kifejezetten kétszínű gyűrűre vágynak, azoknak összegyűjtöttük a lényeges tudnivalókat ezekről a gyűrűkről.

Kétszínű jegygyűrű pároknak

A kétszínű jegygyűrűk erős szimbolizmust hordoznak magukban, ami a színvilág és a kialakítás miatt még inkább megmutatkozhat

Az ilyen gyűrűk esetében ugyanis két különböző anyag tökéletes egységben forr össze, ami roppant letisztult, mégis egyedi megjelenést kölcsönöz az adott ékszernek.

Az ilyen típusú gyűrűk esetében a két különböző anyag a párok egymástól való különbözőségét és egyben összetartozását is kiválóan szimbolizálja az eljegyzéskor, valamint azt követen is.

Kétszínű jegygyűrű elkészítése

A kétszínű jegygyűrűk elkészítése egy gyűrűkészítők berkein belül egészen különleges eljárás során valósul meg. Az eljárás, ahogy minden gyűrű esetén több lépcsőfokból épül fel, amin az eltérő anyagok kiválasztása, összedolgozása és alakítása fajsúlyos szerepet kap, míg az adott gyűrű eléri végleges formáját.

Kétszínű gyűrű anyaga

A tökéletes kétszínű gyűrű elkészítésben a megfelelő anyagok kiválasztása létfontosságú kérdéskör. A legegyedibb gyűrűk esetén a rendelők kiválaszthatják milyen színű aranyból készüljön álmaik jegygyűrűje, de előre legyártott rendkívül stílusos gyűrűk közül is nyugodt szívvel választhatunk.

Sajnos azonban elmondható, hogy a kétszínű gyűrűk esetében nem lehetséges mindenféle anyag összedolgozása. Emiatt alapvetően az azonos tulajdonságokkal rendelkező nemesfémekből alkotható igazán tartós, egyedi megoldás. A kétszínű gyűrűk esetében tehát a leggyakoribb anyagválasztás az alábbiakból kerülhet ki:

  • sárga arany,
  • fehér arany,
  • rozé arany.

Ezen felül a színezett nemesacél gyűrűk is kiváló megoldást kínálnak a kétszínű gyűrűk kedvelőinek, ha esetleg problémát okozna számunkra a nemesfémekkel szembeni allergiánk.

Gyűrű stílusának kiválasztása

A kétszínű gyűrűk esetében az alapanyag roppant fontos, de a gyűrű stílusa is sokat nyomhat a latba. Elvégre nem mindegy, hogy az adott gyűrű felülete:

  • fényes
  • matt,
  • véséssel díszített

A fenti három opció mindegyike remek választás lehet, a legfontosabb azonban, hogy a saját stílusunkhoz leginkább passzolót válasszuk. A véséssel díszített darabok igazán egyediek lehetnek, a fényesek vonzani fogják a tekintetet, míg a matt gyűrűk eleganciát sugározhatnak a külvilág felé.

Gyűrű felületének kialakítása

A megfelelő anyagok forrasztása után jön a reszelés, smirglizés majd adott esetben a tükörfényesre polírozása, a vésése, vagy mattítása a jegygyűrűknek.

Ezután már a karikagyűrű külső felületének lapos, domború, vagy enyhén domború kialakítása következik, ami során megadják a jegygyűrűk végleges külső alakját.

Összegezve:

A kétszínű jegygyűrűk tehát elképesztően egyedi megoldást kínálnak a párok számára, hiszen különleges mivoltuk egyben az összetartozást is szimbolizálják. Emiatt ideális lehet azon párok számára, akik valóban egyedi megoldásokat keresnek.