Egyéb kategória

Eljegyzési gyűrű stílusok

Az eljegyzési gyűrűknek se szeri, se száma a mai széles kínálatban. Gyakorlatilag ma már egyetlen ékszerbolt is olyan elképesztő gyűrű repertoárral várhatja a betérő eljegyzési szándékkal bírókat, hogy az ember feje belefájdul mire leszűkíti a kört, néhány tetszetős darabra és akkor az ideális gyűrű kiválasztásától még mindig messze vagyunk. Ezt a tortúrát megkönnyítendő, most összegyűjtöttük azokat az eljegyzési gyűrű stílusokat, melyeket mindenképp érdemes szemügyre venni, mielőtt még belevetnénk magunkat a gyűrű rengetegbe.

Eljegyzési gyűrű anyaga

Mielőtt még sorra vennénk a főbb stílusokat érdemes szót ejteni, a gyűrű anyagáról is, hiszen végső soron ez is befolyásolhatja a gyűrű stílusát. Anyagválasztásnál mindenképp érdemes odafigyelni, hogy a kiszemeltünk kedvenc ékszerei milyen színvilágból kerülnek ki, hiszen a gyűrű készülhet sárga, fehér-, rozé aranyból, platinából, ezüstből, de akár nemesacélból is.

Eljegyzési gyűrű megmunkálása

A leendő eljegyzési gyűrű stílusát nagymértékben befolyásolhatja a gyűrű felszíni megmunkálása is. Ezért erre a tulajdonságra úgyszintén érdemes odafigyelnie minden leendő vőlegénynek. A teljesség igénye nélkül: a felület lehet:

 • vésett,
 • szálcsiszolt,
 • fényes,
 • matt
 • előbbiek keveréke.

Eljegyzési gyűrű stílusa

Úgy tartják az ékszer legalább olyan fontos része stílusunknak, mint a ruhánk vagy a frizuránk. A jegygyűrű kiválasztásakor is fontos, hogy az adott ékszer tökéletes harmóniában legyen a megajándékozott hölgy személyiségével és stílusával.

Egy-egy hölgy stílusát például nagyban meghatározza az is, hogy milyen bőrtónussal rendelkezik. A hideg bőrtónushoz inkább az arany, a meleghez a fehérarany, míg a semleges bőrtónushoz a rozé arany illeszkedhet a legjobban.

Emellett a hölgyek öltözködési stílusa is sokat segíthet az ideális gyűrű kiválasztásában, de ehhez nem árt tisztában lennünk néhány alapvető stílussal. Ezek az alábbiak lehetnek:

 • klasszikus
 • vintage
 • sportos
 • romantikus
 • természetes
 • drámai

Klasszikus stílusú jegygyűrű

A klasszikus stílusú hölgyek öltözködése elegáns, egyben visszafogott és letisztult színvilágú. Gyűrű esetében az gyémánt stílusú gyűrűk között érdemes válogatni.

Vintage stílusú jegygyűrű

A vintage szó hallatán mindenkinek a púder szín, a gyöngyök, a fekete-fehér színek és a játékosság jut eszébe. Vintage stílusú hölgyek számára a klasszikusan elegáns stílusú jegygyűrűk lehetnek az ideális választás.

Sportos stílusú jegygyűrű

A sportos hölgyek többnyire nem szeretik a felesleges sallangokat, emiatt a gyűrűnek is egyszerűséget kell sugallnia. Ennek fényében egy dinamikusan modern jegygyűrű stílus abszolút nyerő választás lehet, a maga modern és trendi megjelenésével.

Romantikus stílusú jegygyűrű

A romantikus hölgyek jó eséllyel a pasztellszínek, a csipkék, a fodrok szerelmesei. Éppen ezért számukra az csábítóan titokzatos, brill stílusú gyűrűk illenek a legjobban.

Természetes stílusú jegygyűrű

Az egyszerűséget és természetességet hangsúlyozó hölgyek számára szinte nem is lehet kérdés, hogy az ideális választás egy hagyományos, de bájosan természetes stílusú gyűrű személyében lakozik.

Drámai stílusú jegygyűrű

A merész, modern és öntörvényű hölgyek számára az extravagáns megoldások is jó választásnak bizonyulhatnak. Számukra a több köves, vagy oldalsó köves esetleg merészen kreatív megoldások lehetnek a legjobb választás.

Összegezve:

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor tehát mindenképp vegyük figyelembe kiszemeltünk stílusát és öltözködését, hiszen így az ideális gyűrű kiválasztása is könnyebbé válhat.