Egyéb kategória

Esküvő előtt mennyivel válaszd ki a gyűrűdet?

Az esküvő és persze az azt megelőző és követő időszak is csodálatos periódusa lehet egy szerelmes pár életének. Egy esküvő azonban számos tervezést és előrelátást igényel. A nagy napig számos dolgot kell eldönteni, többek között azt is, hogy az esküvő előtt mennyivel válasszuk ki a gyűrűket. Az alábbiakban főképp ezzel foglalkozunk, hogy ne érhessen senkit váratlan meglepetés.

Eljegyzési gyűrű kiválasztásnak ideje

A karikagyűrű kiválasztása előtt mindenekelőtt az eljegyzési gyűrű kiválasztására kell, hogy sor kerüljön. Ez hagyományosan persze még az eljegyzés előtt megtörténik, de olyan eset is előfordulhat, hogy az eljegyzési gyűrűt is már együtt választja ki a szerelmes pár.

Kinek szerencséjére, kinek balszerencséjére az eljegyzési gyűrűk kínálata roppant széles. Itt széles kínálaton lehet érteni a gyűrű anyagát, ami lehet:

  • ezüst,
  • arany,
  • rozé-arany,
  • nemesacél, stb.

Ugyanakkor a gyűrűben helyet foglaló kövek kínálata is ma már roppant széles lehet, hiszen nem csak a drágakövek népszerűek ma már, hanem a féldrágakövek is, amik az alábbiak lehetnek:

  • cirkónia,
  • ametiszt,
  • gránát,
  • rubin,
  • topáz,
  • smaragd stb.

Eljegyzési gyűrűk esetében tehát az időpont elég rugalmasan változhat, de klasszikusan az eljegyzési szándékkal bíró, már a „nagy kérdés” feltevése előtt kiválasztja a gyűrűt, amit aztán kedvese kezére húzhat.

Karikagyűrű kiválasztásának ideje

A karikagyűrűvel a szerelemes párok szimbolikusan is egybekötik életüket, ami miatt a karikagyűrű kiválasztása is az eljegyzés és az esküvő közé tevődik. A klasszikus esetben az eljegyzést követően az esküvő dátumának kitűzése is megtörténik, aminek köszönhetően a karikagyűrű kiválasztásnak ideje is folyamatosan fogy. Jellemzően egyébként az eljegyzés és az esküvő között 12 hónap szokott eltelni, de természetesen ettől a modern időkben már bármikor eltérhetünk.

Az esküvő lassú korvonalazódása mellett tehát a karikagyűrű kiválasztásra is energiákat kell fektetnie a szerelmes párnak. Amennyiben már kész gyűrűt szeretnénk választani, akkor számítani kell arra, hogy a széles kínálat itt is komoly fejtörést okozhat, hiszen az eljegyzési gyűrűkhöz hasonlóan már itt is számos anyaggal és kivitellel találkozhatunk.

Amennyiben külön egyedileg készített karikagyűrűt szeretne a leendő pár, akkor érdemes felkészülni arra, hogy az adott gyűrűkészítő, akár 6-8 hétig is készítheti a gyűrűt.

Emiatt amikor a gyűrű kiválasztásának idejét szeretnénk beiktatni az esküvői tervekbe, akkor a legjobb, ha minimum 8 héttel előtte már elkezdjük terveztetni, vagy épp keresni a tökéletes gyűrűt, hogy a szertartáson már csak egymás ujjára kelljen húzni az örök szerelem szimbólumait.

Összegezve:

Az esküvő szervezés önmagában is nagy tortúrát jelenthet egy-egy leendő párnak, de némileg tompítható ez az őrület, ha például a karikagyűrűket már jóval előre kiválasztjuk, így a véghajrára már csak az esküvői hercehurcákkal kell foglakozni.