Egyéb kategória

Ezek a drágakövek kerülhetnek az eljegyzési gyűrűkbe

Az eljegyzési gyűrűknek ma már számos megjelenési formája lehet. Míg egy időben a gyémánt volt az egyetlen elfogadható alternatíva drágakövek terén, mára már számos más drágakő közül választhatunk. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttük, hogy mely drágakövek kerülhetnek az eljegyzési gyűrűkbe.

Milyen követ választhatunk eljegyzési gyűrűbe?

Ahogy említettük is, ma már számos más alternatíva is jelen van az eljegyzési gyűrűk piacán. Közöttük megtalálható a gyémánthoz hasonló ritka és értékes, és kevésbé értékes, de különleges megjelenésű drágakő is. Többek között az alábbiakat láthatjuk viszont drágaköves eljegyzési gyűrűkön:

  • smaragd
  • zafír
  • rubin
  • akvamarin
  • topáz
  • ametiszt
  • opál.

Smaragd eljegyzési gyűrűk

A smaragd az egyik legrégebb óta ismert ásvány, melyet már az ókori Görögök, perzsák, és az inkák is jól ismertek. A gondolkodók kövének is tartják, segít meglátni és megérteni a nagy rendszereket, jó szerencsét ígér, és növeli a jólétet, megtestesíti a jóság, szépség és igazság utáni törekvést.

A smaragd egy nagyon kemény ásvány, keménysége a hegyikristály felett és a gyémánt alatt van, emiatt a smaragd csiszolása az ékszerészek számára külön kihívás volt a régi időkben.

Zafír eljegyzési gyűrűk

A zafírt az egyiptomiak a hűség köveként tartották számon, házasságban mély összetartozással ajándékozza meg a házasságot. A hirtelen természetű embereknek különösen ajánlott a zafír viselése, hiszen megvéd, segít mérsékelni az érzelmi kitöréseket. Különleges kőnek tartották és előszeretettel foglalták jegygyűrűkbe, lánykérő gyűrűkbe, a legenda szerint a bibliai Salamon király is zafírral kérte meg Sába királynő kezét.

Legismertebb színe a kék, ám ezen kívül megtalálható a sárga barna, narancssárga, zöld, lila és rózsaszín árnyalatban is, melyek igazi kuriózumnak számítanak. .

Rubin eljegyzési gyűrűk

Bár a valóságban a rubin és a zafír első ránézésre teljesen különbözően néz ki, Míg a zafír kék színű, a legszebb, legértékesebb rubinok galambvér vörösek. Ennek ellenére ez a két ásvány ugyanaz, az ásvány neve a korund, mely tiszta állapotában teljesen színtelen, így ezek a kövek a gyémánt után a legértékesebb drágakövek, különböző színűket csak szennyeződésnek köszönhetik.

A rubin maga a mély szenvedély, viselőjét kreatív energiával, bátorsággal, kitartással tölti fel és fellobbantja az életkedvet.

Akvamarin eljegyzési gyűrűk

Az akvamarin nevét a latin aqua (víz) és marin (tenger) szavakból kapta, mely a tengervíz színére utal, legenda szerint a hableányok a tenger fenekén őrzött ládikáikból származik, ezért lett eredetileg a tengerészek és az utazók szerencseköve. Színe a világoskéktől a zöldeskékig terjed, a legszebb, legdrágább fajtái az átlátszó világoskékek.

Segítő kőként tartják számon például a párkapcsolatban, segít a különbségek feldolgozásában és feloldásában, így biztosítva a kapcsolatban a kiegyensúlyozottságot, legyőzi az előítéleteket és feloldja a régi önromboló programokat.

Topáz eljegyzési gyűrűk

A topáz szó nagy valószínűséggel az ókorból származik, ahol úgy tartották, hogy a Vörös-tengernek egyik szigetén szép aranyszínű követ lehet találni, a görögök a szigetet Topasosnak, az ásványt pedig topáznak nevezték.

A topáz nagyon sokféle színben fordul elő a természetben, sárga, vörösesbarna, világoskék, rózsaszín, vörös, lila, világoszöld és színtelen. A topázról úgy tartják, hogy a megvéd a szorosúságtól, a férfiaknak segít fiatalemberré válni, a nőket szeretetteljessé és termékennyé teszi.

Ametisz eljegyzési gyűrűk

AZ ametiszt kövek színezetét a mangán, illetve a vas-titán adja, kemény anyag, nem hasad és vegyileg jól ellenálló ásvány. Tiszta állapotában drágakőként tartják nyilván. Az összes kvarcváltozatok között a legkedveltebb kő. Az ametisztről azt tartják, hogy segít a szerelemben, hogy a kapcsolat a lehető legszerencsésebben alakuljon. Tisztaságot, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz.

Opál eljegyzési gyűrűk

Az opál típusától függően lehet drágakő vagy féldrágakő is. Érdekessége, hogy ez a kő vizet tartalmazó gyengén kristályos változatú ásvány. Opál és nemesopál változatban létezik. A nemesopált drágakővé emeli gyönyörű színjátéka, mely páratlan színhatást idéz elő, ide tartozik a csodaszép tűzopál is. Az opálok változatai színben, átlátszóságban és színjátékban is különbözhetnek egymástól. Az opál a spontaneitást és az élni akarás vágyát is erősít, a tűzopált az élet élvezetének köveként emlegetik.

Összegezve:

Az eljegyzési gyűrűk esetében tehát számos más drágakövet is választhatunk, ha épp nem a gyémántot részesítenénk előnyben. A választásnál egyéni preferenciákat is figyelembe vehetünk, de a kövek jelentése is segíthet dönteni a drágakövek között.