Egyéb kategória

Gyűrűk a mindennapokra

A karikagyűrű egy olyan tárgy, amit nem csak hölgyek, de esküvő után a férfiak is büszkén viselnek. Ez nem csak jeles alkalmakor, hanem a mindennapokra is igaz. Emiatt azonban jó, ha a karikagyűrű nem akadályoz minket a mindennapi teendőkben, de mégis kiemel minket a tömegből. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttük, hogy a gyűrűk a mindennapokban miként lehet egyszerre észrevehetetlene számunkra, mégis észrevehető másoknak.

Karikagyűrű típusok

A legtöbb karikagyűrű jellemzően mentes a sallangoktól, vagyis ritkán tartalmaz az eljegyzési gyűrűkhöz hasonló köves foglalatokat. Természetesen pár apró briliáns könnyedén feldobhatja a karikagyűrűket is, miközben a viselőjét sem akadályozza a mindennapi teendőiben.

Ettől függetlenül karikagyűrűk terén három nagy típust különböztethetünk meg, melyek a:

  • négyzetes
  • féldomború
  • homorú

Négyzetes karikagyűrűk

A négyzetes megjelenéssel rendelkező karikagyűrűket illethetjük a modern, vagy egyszerű jelzőkkel. Ezek a gyűrűk már ránézésre is egyszerű megjelenésűek a viszonylag nagy és sima felület azonban alkalmas arra, hogy igény esetén akár bonyolultabb vésés is rákerülhessen vagy például kövekkel díszítsük.

A négyzetes karikagyűrűk szélessége általában 4 és 6 milliméter közé tehető. Azonban fontos, hogy mindenképp érdemes felpróbálni ezeket a típusú gyűrűket, mert a négyzetes formát nem mindenki tartja kényelmes viseletnek, ami a mindennapokban kifejezetten frusztrálóvá válhat egy kényelmetlen gyűrű esetében.

Féldomború karikagyűrűk

A féldomború karikagyűrűk tulajdonképpen a klasszikus fazonú karikagyűrűk. Előnyük, hogy soha sem mennek ki a divatból. Ezzel a fazonnal, egyszerűen nem lehet mellényúlni, hiszen számos öltözködési stílushoz passzolhat mindennapos viseletként is.

Természetesen az ilyen típusú gyűrűket is egyedibbé lehet tenni: vésés vagy kövek segítségével. A gyűrűk szélessége ebben az esetben is 4 és 6 milliméter között szokott alakulni. Ráadásul a féldomború gyűrűket tartják a lehető legkényelmesebb fazonú gyűrűknek, hiszen a féldomború keresztmetszetnek köszönhetően, szinte érezhetetlen amikor ujjunkon hordjuk.

Homorú karikagyűrűk

A homorú karikagyűrűk igen modern megoldásnak tekinthetők a mai kínálatban, így aligha találkozhatunk még velük a mindennapokban. Vonzerejük éppen ebben rejlik, vagyis általuk kilóghatunk a tömegből, még ha csak egy egyszerű arany karika gyűrűről van is szó.

Mindennapi viselethez persze ezt is érdemes a négyzetes karikagyűrűkhöz hasonlóan felpróbálni, mert nem biztos, hogy mindenki számára kényelmes viseletet biztosít.

Kétszínű karikagyűrűk

A fenti karikagyűrű típusokon túl mindenképp érdemel pár szót a kétszínű karikagyűrűk sora. Ezek gyakorlatilag úgy képesek teljesen egyedi megjelenést kölcsönözni bárki számára, hogy bármilyen briliáns, vagy ékkő foglalatot kellene elhelyezni a gyűrűn. Ennek köszönhetően nem csak egy a mindennapokban használható gyűrűt kapunk, hanem egy teljesen egyedi ékszert is.

Összegezve:

A mindennapi használatra tehát lényegében bármely típusú gyűrű alkalmas lehet, de ez nem is a gyűrű kialakításától, hanem a gyűrű kényelmétől függ elsősorban. Éppen ezért vásárlás előtt mindenképp javasolt a kiválasztott gyűrű felpróbálása, hiszen egy kényelmetlen gyűrű a mindennapokat is könnyedén megkeserítheti.