Egyéb kategória

Ha különbözik az ízlés: egyforma legyen-e pár jegygyűrűje?

Örök probléma, jegyespárok esetén, hogyha különbözik az ízlés, vajon egyforma legyen-e a pár jegygyűrűje. Ez már csak azért is fontos kérdés, mert a jegygyűrűt hosszú évekre, vagy még inkább örökre választjuk, így magától értetőd, hogy mindenki szeretne olyan gyűrűt viselni, a mindennapokban, amit magáénak érez. Az alábbiakban ezzel a témakörrel foglalkozunk és, hogy kell-e, érdemes-e kompromisszumot kötnünk ehhez.

A gyűrűválasztás nehézsége

A jegyespároknál előfordulhat esetenként, hogy a pár tagjai különböző gyűrűkbe szeretnek bele. Ilyenkor aggódva nézhetnek össze, hogy ez most komoly problémává fajul-e, vagy sikerül kompromisszumos megoldást találni.

Elfogadott a különböző karikagyűrű?

A jegygyűrű választás terén ma már bizonyos fokú kompromisszum elfogadott, sőt mondhatni szükségszerű. Míg régen maximum a gyűrűk szélességét variálták, addig ma már lehetőségünk van:

  • azonos minták bevésetésére,
  • azonos stílusú, de más színű gyűrűk választására,
  • vagy a felületek (fényes, matt) variálásra is.

Ugyanakkor bár a variációk tárháza relatív széles, de azt érdemes szem előtt tartanunk, hogy a teljességgel eltérő gyűrűpárok nagyon ritkán fordulnak elő. A legtöbb pár ugyanis mire eljut arra a pontra, hogy összekössék életüket, valószínűleg már számos kompromisszumot megkötött már, így az sem okozhat komoly problémát, hogy egy mindkét fél számára szimpatikus gyűrű erüljön kiválasztásra.

Páros gyűrű választása

Szerencsére ma már az alapvetően különböző stílusjegyű gyűrűket is lehet egységessé tenni, apróbb trükkökkel, visszatérő elemekkel, melyek összhangot eredményeznek a két ékszer között. Ilyen lehet például egy:

  • motívum, ami mindkét gyűrűn megegyezik,
  • azonos színvilág,
  • hasonló mintázat.

Ezek esetében például mindenképp érdemes körbe néznünk a páros jegygyűrű kínálatban, ahol számos kifejezetten pároknak készült darabot találhatunk. Ezek között találhatunk közel azonos gyűrűpárokat, de olyanokat is, ahol a női gyűrűket kővel díszítik, míg a férfi gyűrűje egyszerű letisztult marad.

Egyedi gyűrűpár készítése

A nehézséget, hogy milyen gyűrűt szeretnétek akár át is lehet hidalni. Ilyenkor érdemes szakemberhez kell fordulni, akivel átbeszélhetjük, hogy a pár tagjai mit is szeretnének. Végső megoldásként, ha ez sem vezet eredményre és semennyire sem egyező az ízlésünk, akkor lehetőségünk van persze arra is, hogy különböző gyűrűket válaszunk és azok belsejébe gravíroztathatjuk például az esküvő dátumát.

A párok többsége azonban az utóbbi lehetőséggel nem él és még hagyománytisztelő ebből a szempontból. Ennek oka az lehet, hogy az egységes karikagyűrű az összetartozás, összefonódás jelképe minden ember számára, és nem fér bele ebbe a világképbe, hogy a pár férfi és női tagjának más mintájú és színű karikagyűrűje legyen.

Összegezve:

Tehát ha épp a gyűrű választás előtt állunk kétségek közepette, mondván hogy a különböző ízlés problémát okozhat, akkor sem kell a kardunkba dőlni, hiszen számos kreatív lehetőség áll rendelkezésünkre, csupán némi kompromisszumra van szükségünk, az ideális gyűrűpár kiválasztásához.