Egyéb kategória

Miben különbözik a férfi karikagyűrű?

A párok életében a házasság egy sorsfordító esemény lehet, de ehhez rögös út vezet, amihez többek között a megfelelő gyűrűpárt is ki kell választani, amit majd egymás ujjára húznak. A döntés azonban nem könnyű, hiszen az sem mindegy, hogy teljesen egyező, vagy némileg különböző gyűrűket szeretnénk választani. Többek között ennek a megkönnyítésére is, most összegyűjtöttük, hogy miben különbözik a férfi karikagyűrű és mire érdemes figyelnünk, hogy kényelmes viselet legyen a párok férfi tagjainak is.

Karikagyűrűk viselése férfiaknál

A férfi ékszerviselés egy alapvetően megosztó téma. Vannak, akik úgy gondolják, az ékszerek inkább a nőknek valók, a férfiaknak egyáltalán nem állnak jól, más szerint viszont az erősebbik nem képviselői is nyugodtan viselhetnek ékszereket.

Egyfajta ékszert azonban a férfiak jelentős része azonban biztosan hordana, ez pedig a jól ismert karikagyűrű. Ez ugyanis nem egy a klasszikus értelemben vett ékszer, hiszen ennek jelentése van, nem kizárólag dekorációs céllal viseljük, hanem azért, mert ez utal arra, hogy valaki házas, jelképezi a párok összetartozását.

Milyen a férfi jegygyűrű?

Az esetek többségében a férfi karikagyűrű nagyrészt ugyanolyan, mint a női, minimális eltérést azonban tapasztalhatunk, például hogy a férfi jegygyűrűvastagabb, szélesebb a nőinél, így jobban illik a nagyobb kézre, vaskosabb ujjakra.

A női gyűrűket gyakran díszítik pluszban pici kövekkel, ez a férfi gyűrűknél jó eséllyel lemarad. A mintája, színe, összetétele ugyanakkor egyforma a két gyűrűnek, így alkotnak egy párt, így látható, hogy két összetartozó darabról van szó, ami ugye a lényege lenne a gyűrűk viselésének.

Mennyi különbség lehet a férfi és a női karikagyűrű között?

A jegygyűrű hagyományos esetben párban jár, tehát jegygyűrűpárról beszélünk, aminek egyik tagját a férj, a másikat a feleség viseli, ezzel jelezve, hogy egymáshoz tartoznak. Ezen logika mentén egyértelmű, hogy a két fél által viselt gyűrűk hasonlítanak is egymásra, hiszen így érzékeltetik, hogy a pár két tagja egymáshoz tartozik, egymással kötötték össze az életüket.

Ha azonban jobban megnézzük, jó eséllyel apró eltéréseket azért felfedezhetünk a két gyűrű között. Ennek egyszerű oka, hogy mások a férfiak és mások a nők igényei. Ahhoz, hogy mindkét fél szívesen viselje a gyűrűjét, fontos, hogy elégedett legyen vele, hogy a gyűrű olyan legyen, ami igazán tetszik neki. Az apró kis módosítások lehetőséget adnak arra, hogy a pár tagjai az alapvetően egyforma karikagyűrűket mégiscsak saját igényeikre szabják, ésszerű kompromisszumokon belül.

Férfi jegygyűrű vastagsága

Jellemző eltérés a jegygyűrűk esetén a gyűrűk vastagsága: a férfiak gyűrűje általában vastagabb, míg a nők a finomabb, vékonyabb kivitelt részesítik előnyben. Ez persze a két nem adottságai miatt is alakult így, hiszen a férfiak ujján egy vékonyka karikagyűrű eltűnik, egy nőnek viszont a vastagabb, masszívabb darab nem áll feltétlenül előnyösen. Ebben elsősorban az egyéni preferencia, illetve a kényelem dönt, nyugodtan lehet valamelyik gyűrű kicsit vastagabb, vagy vékonyabb, ettől még egyértelmű marad, hogy a két gyűrű egy párt alkot.

Férfi jegygyűrű kinézete

Újabban szokás a feleség gyűrűjét kővel díszíteni, ami egyértelművé teszi, hogy az a gyűrűpár női “tagja”. A díszítés állhat egy vagy több kőből is, a hölgy ízlésének megfelelően. Érdemes ugyanakkor tudni, hogy ha a gyűrű körben végig köves, a méretváltoztatás nagyon problémás lehet, esetenként nem is megoldható. Ezzel szemben a férfi jegygyűrűkön nagyon ritka, hogy köveket helyezzenek el.

Amennyiben azonban egyedibb megjelenésre vágyik a vőlegény is, akkor például egy kétszínű gyűrű tökéletes választás lehet, ahol egyszerre jelenhet meg a sárga- és fehér arany, de egy rozéarany, szélű, fehérarany jegygyűrű is hasonlóan divatos választás lehet. Ehhez már külön kollekciók közül is válogathatunk, ahol ezeket a kifejezetten dizájnos karikagyűrűket, pároknak készítik.

Összegezve:

A férfi karikagyűrűk tehát nagy mértékben nem különböznek a női verzióktól, csupán méretükben, illetve az egyéni kompromisszumokban, mint például a női köves gyűrűk esetében. Amennyiben kifejezetten pároknak készült gyűrűket keresünk, akkor érdemes lehet végigböngészni a gyűrű webáruházak ilyen jellegű kollekcióit.