Egyéb kategória

Miből készüljön az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzésre az urak készülnek nagyon, az esküvőre a hölgyek, igaz? És ez így van egyensúlyban. A kérdéshez, a válaszhoz nem elég megfelelő gyűrűt választani, a legjobbra van szükség!

Hiszen az eljegyzési gyűrűt egy életre választjuk. Ezért legyen nagyon szép, és strapabíró is. A szín is fontos és az anyag is, nem is szólva a kövekről, amelyek díszítik.

De kezdjük az alapoknál! Melyik az az anyag, amiből a legjobb eljegyzési gyűrűk készülnek?

Az eljegyzési gyűrű anyaga

A gyűrűnek szépnek és strapabírónak is kell lennie. Nemesfémből kell, hogy készüljön, hiszen egy életre választjuk. Az arany és az ezüst jöhet szóba.

Az ezüst gyűrű puhább és könnyen karcolódik. Az arany keményebb és tartósabb, és az értékét is megőrzi évtizedeken át. A fehérarany gyűrű egyre népszerűbb, talán mert nem olyan feltűnő, mint a sárga aranyból készült társai.

Ha pedig nemesfém allergia esetével állunk szemben, akkor nemesacél gyűrűt érdemes választani, lánynevén, orvosi acélt, amivel biztonságban lesz a kiválasztottunk.

Milyen kő legyen az eljegyzési gyűrűben?

Az élet egyik legfontosabb kérdését hagyományosan köves gyűrűvel teszik fel az urak. De milyen kő legyen a gyűrűben?

A klasszikusan elegáns köves gyűrű fehér vagy pezsgőszínű gyémántból van. A modernebb változatban pedig akár már fekete és fehér gyémántkövek is díszíthetik, művészien.

A gyémánt keménysége és értéke szimbolizálja azt a maradandóságot, ami alapja a kapcsolatnak, a közös járt útnak.

De egyre népszerűbbek a színes kövek is. Például a kék zafír, a zöld smaragd és a piros rubin kövek is felbukkannak az eljegyzési gyűrűk világában, mert gyönyörűek. A színes kövek mesebeli vagy éppen merészen elbűvölőek lehetnek, azonban jobban oda kell figyelni a kiválasztásuknál, mert a színes kövek nem passzolnak mindenkihez!

Összegezve

Az eljegyzési gyűrű legyen szép és strapabíró.

Miért érdemes fehérarany gyémánt eljegyzési gyűrűt választani? Azért, mert az aranygyűrű strapabíró, a fehér arany pedig egyre divatosabb a sárga gyűrűnél. A gyémánt pedig olyan kemény, hogy egyrészt az aranylakodalmon is csillogó és fénylő lesz. Másrészt pedig azt szimbolizálja, hogy a házasság is olyan szilárd lesz, hogy ellenáll minden viszontagságnak.