Egyéb kategória

Milyen színű karikagyűrűt válasszanak a férfiak?

A férfiak esetében azt gondolhatnánk, hogy a karikagyűrű kiválasztása számukra csupán egy tortúra, egy púp a hátra, amin csak túl kell lenni. Ez azonban tévhit, hiszen ma már a férfiakat is legalább annyira foglalkoztatja a külső megjelenésük, mint hölgy társaikét. Ezért nem mindegy például az sem, hogy milyen színű karikagyűrűt választanak a férfiak, vagy épp milyen anyagból készül a gyűrű. Az alábbiakban éppen ezért erről a témáról, a férfiak gyűrűválasztási lehetőségeikről lesz szó.

Ugyanolyan legyen-e a karikagyűrű?

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy a férfiak az egyszerűbb, letisztultabb formákat szeretik, a hölgyek viszont előszeretettel választanak gyémántokkal díszített, akár különleges formájú karikagyűrűket is. A női és a férfi karikagyűrű párnak szerencsére nem kell feltétlenül egyformának lennie, elég, ha színben vagy dizájnban passzolnak, jelezvén, hogy a két gyűrű és velük viselőik is összetartoznak.

Milyen anyagból legyen a jegygyűrű?

Alapvetően 3 féle arany ötvözetet használnak a leggyakrabban a férfi ékszerészek esetén is, ezek a:

 • fehérarany,
 • rozé arany
 • sárga arany.

Sajnos sokan vannak, akik úgynevezett fém allergiában szenvednek. Az ilyen jellegű probléma legtöbbször abból ered, hogy nikkelt tartalmaz az adott gyűrű, ez az ötvöző anyag, ami a nemesfémek mellett a leggyakoribb összetevője a gyűrűknek. Ennek kivédésére, a tiszta, ötvözetlen ezüstékszer lehet alkalmas, vagy az olyan speciális megoldások, mint a szilikonból, fából, volfrám-karbidból vagy kerámiából készült gyűrűk.

Milyen legyen a jegygyűrű színe férfiaknál?

A színválasztás elsősorban az anyagválasztáson is múlik, hiszen a fehérarany, rozé, vagy sárgaarany esetében nincs különösebb mozgásterünk, de a nemesfém, vagy kerámia gyűrűk esetében már egészen más a helyzet, itt akár rikító ék, vagy fekete gyűrűket is választhatunk. A színválasztásnak emellett azonban lehetnek speciális, befolyásoló körülményei, ilyen például a:

 • hajszín,
 • szemszín,
 • meglévő ékszerek színe, formája
 • öltözködési stílus.

A párok elsősorban olyan színű karikagyűrűt érdemes választaniuk, mely hűen tükrözi a hölgy és a férfi egyéniségét is, és amit úgy éreznek, minden nap, minden ruhához és hangulathoz szívesen viselnének.

Jegygyűrű felület választás férfinak

A férfias gyűrű összképéhez nem csak a szín járulhat hozzá, hanem bizony a gyűrű felületének megmunkálása is. például míg a hölgy tagnak ugyanabból a stílusú gyűrűből a fényes felület tetszetősebb, addig a férfinak egy matt gyűrű is ideális választás lehet, hogy a férfiasságot sugallja.

A gyűrűk felületeinél többek között az alábbiak közül választhatunk:

 • fényesre polírozott
 • matt
 • szálhúzott
 • rusztikusan megmunkált
 • véséssel díszített.

Széles vagy vékony legyen a karikagyűrű?

Erre férfiak esetében sincs általános, kőbe vésett szabály. A lényeg, hogy olyan ékszert válasszunk, ami tetszik, amit szívesen, kényelmesen viselünk minden nap és mikor ránézünk, örömmel tölti el szívünket az ékszer látványa. A választásnál viszont az esztétikai szempontokat érdemes mérlegelni, mert a rövidebb ujjakhoz a vékonyabb karikagyűrűk, a hosszabbakhoz pedig a szélesebbek illenek, de ez kézformától és ízléstől is függ.

Összegezve:

A férfiak esetében tehát a karikagyűrű színe olyan szempontból lényeges, hogy az miképp illeszkedik stílusukhoz. Ezen felül azonban többek között a szélességet, megmunkálást, anyagválasztást is érdemes mérlegelni, mielőtt kiválasztanánk a számunkra ideálisnak vélt gyűrűt.